0229-540 996

BIJ MAARTEN KONING DRAAIT HET OM DE DETAILS
Maarten Koning zou Maarten Koning niet zijn als een door hem ontworpen of gebouwde woning geen specifieke details zou bevatten. Details maken een stolpboerderij, woning of bijgebouw  uniek en creëren vaak net dat stukje authenticiteit dat het gebouw extra bijzonder maakt. Bij Maarten Koning kunt u de details voornamelijk terugvinden in de kozijnen, de ramen, het metselwerk en het gebruik van kleur. Maar ook het optimale gebruik van lichtinval, energie en duurzame , moderne materialen is kenmerkend voor Maarten Koning. Al met al vormt hij uw pand middels een uniek ontwerp om naar een bijzonder gebouw met een exclusieve uitstraling.

 

Oog voor detail, dat is wat telt. En deze details zijn in veel ontwerpen voor een woning van Maarten Koning terug te vinden;

 • Deuren:
  Deuren zijn een van de belangrijkste onderdelen van een woning die een woning karakter kunnen geven. Met zowel uw buiten- als binnendeuren bepaalt u de sfeer van de woning, de mate van openheid, moderniteit of juist authenticiteit. Veel mensen besluiten kant-en-klare deuren te kopen. Als klanten echter onze showroom hebben bezocht zijn ze verkocht, ze willen een door ons gemaakte deur met een eigen, persoonlijke uitstraling. Ook hebben wij ervaring met speciale deuren, zoals authentieke kamerdeuren, schuifdeuren, darsdeuren en ensuite deuren:
 • Darsdeuren:
  Darsdeuren vindt u voornamelijk bij stolpboerderijen. Het zijn de grote, houten deuren, meestal in de voorgevel van de stolp. Van oudsher worden deze deuren gebruikt om de machines door naar binnen te rijden. Tegenwoordig worden darsdeuren voornamelijk gebruikt als sierdeur die vrijwel altijd open staat, met in het kozijn een grote glasplaat om de lichtinval in de stolp te bevorderen. Vaak bevindt zich een loze ruimte achter de deuren. Een favoriete aanpak van Maarten; een zitje creëren zodat de klant heerlijk kan genieten van de zon. Als wij dit voor u maken staat er ter afsluiting van de stolp vaak een houten binnenpui op ongeveer 1,5 meter achter de darsdeuren.

 • Kozijnen:
  Door gebruik van de juiste materialen, hardhout, isolatieglas en de juiste sloten creëert Maarten Koning unieke kozijnen voor u. Voor menigeen wellicht niet bijzonder, tot er aandacht wordt geschonken aan de fijne afwerking van de details in de kozijnen. Bijvoorbeeld; schuine kanten aan de kozijnstijlen of een zogenaamde kraalrand (ronde afwerking) in de bovendorpel. Wij kunnen ook sierpennen op de bovenhoeken van de kozijnen plaatsen alsof het ouderwetse deuvels zijn.

 

 • Het metselwerk:
  Het metselwerk bepaalt samen met het voegwerk de uitstraling van een stolp of woning. Het type steen en de kleur hiervan kunnen uw uitstraling maken of breken. Het is belangrijk om allereerst het steentype en de kleur uit te zoeken die u aanspreken en passen bij het pand zoals deze ontworpen is. Met het type steen en de kleur als basis kan er gekeken worden naar een metselverband, bijvoorbeeld halfsteens of in kruisverband. Voegen zijn er ook in meerdere soorten, zoals platvol of snijvoeg. Ook de kleur mag veel aandacht krijgen. Zo bereikt u het ideale plaatje. Maarten Koning kan u hier uiteraard uitgebreid advies over geven.

 

 

 

 

 

Alle hierboven genoemde elementen kunnen door Maarten Koning fraai verwerkt worden in het ontwerp zodat de stijl en uitstraling van uw woning tot in de puntjes verzorgd zullen zijn.
Bekijk ook ons portfolio om de door ons gecreëerde details te bewonderen. Wellicht kunnen wij u inspireren.

 

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

0229 540 996

Pin It on Pinterest