0229-540 996

 

Bijgebouwen komen in vele vormen voor en kunnen uiteenlopende doeleinden hebben. Wij zien bijgebouwen als een vrijstaand bouwwerk, veelal van één bouwlaag dat tot een bestaand pand behoort. Het bijgebouw kan ook tegen uw bestaande woning zijn aangebouwd, maar heeft altijd een zelfstandige toegangsdeur. U kunt hierbij denken aan schuren, tuinhuizen, garages, carport, stallen of bijvoorbeeld hooiklampen. Bijgebouwen komen vooral tot hun recht bij vrijstaande woningen met een noemenswaardig stuk grond, zoals bij onze favoriet; de Noord-Hollandse stolpboerderij. Net zoals vroeger, geeft een bijgebouw dan toegevoegde waarde aan het totaalplaatje, creëert het daadwerkelijk extra berg- en leefruimte en brengt het sfeer met zich mee.

 

Maarten Koning is een kei in het ontwerpen van deze bijgebouwen. Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar functionaliteit en kwaliteit. Het is uiteraard ons doel dat uw toekomstige bijgebouw qua sfeer en materialen perfect aansluit bij de rest van uw woning. De stijl van uw huidige woning en het doel van het bijgebouw zijn daarbij leidend. Wij denken met u mee met betrekking tot de indeling, functionaliteiten en materialen, zodat u als klant het meeste uit uw bijgebouw kunt halen. Maarten Koning denkt daarom altijd nét dat stukje verder, zodat u bij veranderingen in de toekomst uw bijgebouw makkelijk kan omzetten of anders kunt inrichten voor het nieuwe gestelde doel.

 

Denk bijvoorbeeld aan een hooiklamp, een goed voorbeeld van een bijgebouw bij stolpboerderijen. Hooiklampen zijn kapbergen waar van oudsher het hooi in bewaard wordt. Vandaag worden hooiklampen echter ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals extra opslagruimte of als onderdeel van een Bed & Breakfast, een woon- of slaapplaats dus. Door een hooiklamp om te bouwen naar een andere gebruiksvorm creëert u extra ruimte én behoudt u de authentieke sfeer. Inspiratie nodig? Gebruik uw huidige of toekomstige hooiklamp als garage, zorgwoning (ook wel aanleunwoning of kangoeroewoning genoemd) of als stal voor uw paard.

 

Maar ook uw schuur hoeft niet enkel als opslagruimte te dienen. Het ligt er vaak aan of uw schuur direct met uw woning is verbonden of los op uw perceel is gebouwd. Bij Maarten Koning geven wij een schuur graag meerdere doeleinden. Denk aan een schuur waarbij het binnen gedeelte als opslagruimte dient, maar waarbij wij door een overkapping op palen te plaatsen voor de schuur een zitgedeelte creëren waar u kunt genieten van de zon en uw tuin. De bouwstijl en inrichting van deze ‘veranda’ kunt u dan geheel matchen met de rest van uw woning, zodat het één geheel blijft. Door rekening te houden met de lichtinval, ligging van de schuur ten opzichte van de zon, ramen in de schuur te plaatsen, mooie en duurzame houtsoorten te gebruiken en de juiste kleur te kiezen, zorgen wij voor een ideaalplaatje.

 

Bekijk ook ons portfolio om de door ons ontworpen en gebouwde bijgebouwen te bekijken. Wellicht wordt u geïnspireerd.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

0229 540 996

Pin It on Pinterest