0229-540 996

WIJ MAKEN HET ONTWERP ZO,

DAT WIJ ER VAN UIT KUNNEN GAAN DAT HET EEN MONUMENT WORDT


Een nieuw huis laten ontwerpen is een grote stap in uw leven. Vaak heeft u al een idee of plan, maar is de vraag; hoe gaan we onze plannen realiseren? Op dit vlak heeft Maarten Koning onuitputtelijke expertise en kan hij iets ontwerpen dat u gaat verrassen én wat volledig aan uw wensen voldoet. Ook als u geen idee over een invulling heeft, kan u bij Maarten Koning voorbeelden bekijken om de juiste stijl te ontdekken en van daaruit verder te werken.

Maarten Koning heeft een jarenlange ervaring met het bouwkundig ontwerpen en tekenen van uiteenlopende objecten. We spreken hier over boerderijen, landelijke lofts, woningen, bedrijfspanden en schuren. Ook voor uw aan- of verbouw kunt u Maarten inschakelen om een ontwerp te maken.

 

Een uitleg over een bouwkundig ontwerp

WAT IS EEN BOUWKUNDIG ONTWERP?
Een bouwkundig ontwerp is puur de tekening van het object. Alles begint bij een idee. Van hieruit maakt de architect een eerste ontwerp. Hier wordt het object gevoelsmatig in vormgegeven. De verhoudingen en de sfeer worden hierin bepaald. Zowel aan de binnen- als de buitenkant. Dit eerste ontwerp is niet rationeel, maar moet voelen als een warme jas. Hierna wordt het ontwerp bouwkundig verder uitgewerkt, met vragen als; wat voor balken gebruiken we? Wat voor soort dak wordt er geplaatst? Het bouwkundig ontwerp bestaat dus ook uit een gedetailleerde materiaalomschrijving. Vanuit een bouwkundig ontwerp kan het object gebouwd worden.
WIE KAN ER DAARNA MEE UIT DE VOETEN?
Het ontwerp wordt gemaakt voor de aannemer en de opdrachtgever.
WAT ZIJN DE VOORDELEN?
Een goed bouwkundig ontwerp voorkomt fouten tijdens de bouw. Een tekening zegt meer dan een bestek (omschrijving van het uit te voeren (bouw)werk, inclusief de van toepassing zijnde administratieve, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden).
GAAT U RENOVEREN?
Ook hier zijn bouwkundige tekeningen nodig en een goed advies. Bij een oud pand is kennis van cruciaal belang. Maarten Koning heeft veel ervaring met het renoveren van oude panden en zijn onbegrensde kennis over oude bouwstijlen komt hierbij goed van pas.

 

Waar letten we op bij een bouwkundig ontwerp?

 

MEER WETEN OVER ONZE ONTWERPEN? DOWNLOAD DAN ONZE BROCHURE!

 

Vraag onze brochure aan

 

Werkwijze

Nadat het bouwkundig ontwerp klaar is kunt u er voor kiezen dit ontwerp ook te laten bouwen door het bouwbedrijf van Maarten Koning, Ambacht aannemersbedrijf.
Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

Gemeentelijk advies

Een bouwaanvraag neemt ook de mogelijke vergunningsverplichtingen met zich mee. Ook hierin kunnen wij u van A tot Z van dienst zijn. Wij geven advies en begeleiding in het gehele gemeentelijke proces en helpen met de gemeentelijke hindernissen. We kunnen alvast wel vermelden; met de welstandcommissie krijgt u geen problemen. Het uiterlijk van een object dat door Maarten Koning is ontworpen, wordt zelden door de welstandcommissie bekritiseerd.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

0229 540 996

Pin It on Pinterest