0229-540 996

HISTORISCHE BOUWELEMENTEN VAN HEDENDAAGSE KWALITEITBinnen de bedrijven van Maarten Koning heerst de positieve instelling en mentaliteit; als het niet te koop is, maken wij het zelf. Wij hechten veel waarde aan historische bouwelementen, die wij veel gebruiken bij het ontwerpen en (ver)bouwen van woningen en stolpboerderijen. Dit, voornamelijk met als doel om de authenticiteit van het pand te behouden. Echter maken wij de meeste elementen dan zelf en wordt het desbetreffende voorwerp van nieuwe, duurzame materialen en naar de hedendaagse kwaliteit gerealiseerd. Hierdoor ontstaat een mooie combinatie tussen oud en nieuw.

 

Denk bijvoorbeeld aan stalramen met isolatieglas of hartjessluitingen van RVS. En mocht u een idee hebben voor uw woning wat nog niet op de markt is, geen probleem. Informeer ons door uw wensen door te geven en wij creëren het voor u. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van historische bouwelementen die wij herontdekt hebben en geheel zelf voor u kunnen maken;


RVS gehengen
Gehengen zijn grote scharnieren die onder andere aan de darsdeuren of aan de buitendeur van een boerderij zijn bevestigd. Bij Maarten Koning hebben wij gehengen echter in RVS ontworpen en ontwikkeld. Voordelen van roestvrij staal zijn, dat de roestvorming minimaal is, het duurzaam materiaal is en het een luxe, verzorgde uitstraling aan de details van uw pand geeft. Uw deuren sluiten perfect en het creëert een passende uitstraling voor uw boerderij.


Stalramen
Dit zijn authentieke, ellipsvormige ramen, ook wel koeraam of ovale ramen genoemd. Van oudsher werden deze ramen gebruikt om op voordelige wijze een kleine hoeveelheid licht in de stallen of tegenwoordig in de woning te creëren. Bij Maarten Koning gebruiken wij de isolatiewaarde van nieuw raamglas voor deze stalramen. Op deze manier blijft de authentieke uitstraling behouden, maar bent u voorzien van raamglas van hoge kwaliteit dat lang meegaat.


Hartjessluiting
U bent ze vast en zeker eens tegengekomen, de ouderwetse hartjessluitingen. Deze ouderwetse sluitingen creëren sfeer en passen naar onze mening uitstekend bij stolpboerderijen in de groene polderlandschappen. Omdat wij de authenticiteit graag bewaren, hebben wij dit soort sluitingen van duurzaam RVS ontwikkeld, met de uitstraling van vroeger. Goed om te weten; u kunt deze sluitingen in combinatie met pensloten gebruiken, zodat u de deur veilig op slot kunt draaien.


Windhaak
Zodra het mooi weer is, zetten wij Nederlanders graag onze deuren open. Echter dient u de deur wel vast te zetten op een haak, zodat de deur open kan blijven staan zonder te klapperen en wellicht beschadigen. Een reguliere haak heeft helaas vaak het euvel dat het rammelt bij wind. Bij Maarten Koning hebben wij onlangs een rammelvrije uitvoering geproduceerd van RVS (roestvrij staal), zodat u hier geen geluidsoverlast meer van heeft. Handig, milieuvriendelijk én een compleet rustmomentje voor u.


Muurankers
Vroeger werden muurankers aan de buitengevel bevestigd om voor een starre verbinding van de buitenmuur met de houten staanders aan de binnenzijde van de muur te zorgen. Tegenwoordig dienen ze voornamelijk voor de sier. Ook dit element hebben wij opnieuw ontwikkeld. De authentieke look is behouden, maar het aluminium is van hoogwaardige kwaliteit en gaat langer mee.
Zo zijn er uiteraard nog veel meer voorbeelden van bouwelementen die wij zelf hebben ontwikkeld. Nieuwsgierig? Neem een kijkje in ons portfolio voor de meest bijzondere details.


Voordelen van deze hedendaagse ontwerpen:

Kortom, bij Maarten Koning houden wij ons niet alleen bezig met het ontwerpen en (ver)bouwen van uw woning, maar denken wij mee voor uw toekomst door te werken met duurzame materialen van hoge kwaliteit. Wat uw wens ook mag zijn, wij denken graag met u mee en komen met een passende oplossing voor uw woning of stolpboerderij.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

0229 540 996

Pin It on Pinterest