0229-540 996

WAT TE DOEN NA BRAND?

IN DE BRAND,
UIT DE BRAND


Brand is één van de ergste dingen die je kan overkomen. Je raakt alles kwijt in enkele minuten. Wat gebeurt er met u en uw woning als er brand is uitgeslagen?

Verzekeringsmaatschappijen en andere instanties

Stichting Salvage is één van de organisaties die direct naar een uitslaande brand toe gaat. Deze organisatie wordt aangestuurd door alle verzekeringsmaatschappijen. Daarna komen er in rap tempo mensen naar u toe die u willen helpen. Deze mensen hebben waarschijnlijk de beste bedoelingen, maar wees er van bewust dat dit niet altijd positief kan uitpakken.

Vervolgens stuurt uw eigen verzekeringsmaatschappij een expert. De expert kijkt hoe u verzekerd bent en wat uw dekking is.

Het is raadzaam om zelf een contra expertisebureau in te schakelen om u te helpen met alle in’s en out’s, Dit bureau wordt betaald door uw verzekering en kan een grote steun voor u zijn. Zij zien er op toe dat waar u recht op heeft, ook daadwerkelijk naar u toe komt. Het contra expertisebureau draagt er ook zorg voor dat u direct een geldbedrag tot uw beschikking heeft om hoognodige zaken te kunnen regelen, bijvoorbeeld tijdelijke woonruimte.

Inboedellijst

Probeer na deze eerste afschuwelijke periode momenten in te lassen voor de verwerking en om tot rust te komen. Tijdens deze periode is het verstandig om alle gezinsleden zelf te laten opschrijven welke persoonlijke spullen er verloren zijn gegaan. Denk daarbij aan telefoon, laptop, computer, radio, tv’s, cd’s , dvd’s, kleding, enz. Maak daarnaast een lijst van alle gezamenlijke inboedelstukken zoals de koelkast, de diepvriezer en de meubels. Deze lijsten kunnen op een later moment worden doorgezet naar de inboedelverzekering. Hiermee stelt u zichzelf zeker van een bedrag wat de verzekering dient uit te keren, zodat u alles weer kunt oppakken. Maar ook dat u een groot gedeelte van de spullen terug kunt krijgen, die u bezat één minuut voordat de brand uitsloeg.

Sloop

Wij raden u aan om te wachten met het geven van een opdracht aan een sloopbedrijf voor de sloop van uw object.

Neem éérst contact op met een bouwkundig adviseur en vraag deze expert wat u het beste kunt doen. Deze persoon kan voor u de mogelijkheden in het bestemmingsplan onderzoeken. Zo komt u te weten of u hetzelfde volume van uw huidige woning mag terugbouwen of niet. Het is raadzaam om samen met deze adviseur een afspraak in te plannen met de verantwoordelijke wethouder of de burgemeester om de mogelijkheden te bespreken.

Zolang uw oude object nog niet gesloopt is kan het nieuwe bouwwerk nog niet gebouwd worden. U kunt de herbouw van een nieuw object vanuit dit perspectief ook zien als verbouw, dit is een mogelijkheid om een eventueel archeologisch onderzoek tegen te houden. Bij een dergelijk onderzoek wordt er diep gegraven en komen de kosten hiervan voor uw rekening. Deze worden niet uitbetaald door de verzekering en kunnen oplopen tot forse bedragen (denk hierbij aan € 25.000).

Advies

Het is belangrijk om te weten hoe de waarde van uw object wordt bepaald, zoals het voor de brand was. Wordt dit gedaan door middel van een m3 normprijs of moet er een herbouwwaarde berekening worden gemaakt? Een m3 normprijs wordt in de luxe afwerking van uw object niet meegenomen, bij een herbouwwaarde berekening wel. Hierin kunnen grote verschillen zitten.

Wij adviseren de waarde van uw object te laten bepalen door iemand met veel kennis van bouwen.

Kortom, brand is een verschrikkelijke gebeurtenis. U bent emotioneel geraakt en weet waarschijnlijk niet waar u moet beginnen. Het is daarom raadzaam deskundige adviseurs in de arm te nemen, zodat u goede beslissingen maakt en na de brand weer verder kan gaan met een positieve nieuwe start. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met Maarten Koning.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

0229 540 996

Pin It on Pinterest