0229-540 996

Als je aan Maarten Koning vraagt wat zijn visie is dan antwoordt hij; “het ordenen van de dingen die de natuur ons heeft gegeven.” Het is een mooi antwoord, wat je niet zo snel bij iemand verwacht die in de bouwbranche werkzaam is. Het biedt ons stof tot nadenken en vraagt om een verdere onderbouwing.

“Kijk”, zegt Maarten Koning. “We zijn vaak tegen de natuur aan het vechten, maar het mooiste is dat je de natuur ook kan gebruiken om dingen te creëren. Ik zal een voorbeeld geven; voor het behoud van de woning zijn we vaak aan het werk om ons zo goed mogelijk te wapenen tegen alle weersomstandigheden. Maar het mooie is dat de materialen die we daarvoor nodig hebben, zoals bijvoorbeeld hout, weer groeit in de natuur. Zo is de cirkel rond. Dit is de basis waaruit wij werken. Een opdrachtgever heeft vaak maar één vraag; creëer een ruimte waar ik me prettig in voel. Het is mijn taak om dit zo goed mogelijk uit te voeren en te realiseren. Dus ik ga altijd op zoek naar hetgeen waar de opdrachtgever zich prettig bij voelt. Eigenlijk is dit de crux van onze werkzaamheden.”

“Het ordenen van de dingen die de natuur ons gegeven heeft is het mooiste wat er is”

Maarten Koning is opgegroeid op het tuindersbedrijf met kassen van zijn ouders, waar altijd rekening gehouden werd met de natuur. De hoofdrolspelers in een dergelijk bedrijf zijn natuur, licht en glas. “Eigenlijk is er voor mij niet zo veel veranderd, want de hoofdrolspelers in mijn werkzaamheden zijn ook natuur, licht en glas. In mijn ontwerpen zie je dat terug. Ik hou altijd rekening met de zon, gebruik natuurlijke materialen en veel glas. In een ruimte met veel licht is het leef genot veel groter.”

 

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

Download hier uw brochure

Laat uw e-mailadres achter en ontvang de brochure in uw mailbox.

0229 540 996

Pin It on Pinterest